miercuri, 26 august 2009

Invisible Children


Ati vazut vreodata un film care sa va macine zile in continuu? Daca nu, va recomand sa vedeti "All the Invisible Children". E un film despre copiii care sunt obligati sau nevoiti sa fure. Despre copiii care sunt nevoiti sa munceasca de la varste fragede pentru a fi capabili sa traiasca.
Fiind o persoana nematerialista, asemenea filme ma fac sa urasc si mai mult banii. Dar mai ales pentru ca nu cred in before si after-life ma intristeaza si mai mult. Adica multi ar putea spune ca e karma. Ai fost rau in viata precedenta, meriti sa fi un copil care cerseste la coltul strazii pentru 2 monede pe care apoi sa le dai tatalui tau acasa doar pentru a scapa de bataia zilnica. Do you actually believe this crap??
Ce ma separa pe mine deun copil saraca care trebuia sa vanda flori/ ziare ca sa se poata intretine? Ma separa banii. Eu pot sa merg la scoala, sa am parte de hrana proaspata, de haine curate, de un acoperis deasupra capului. Si uneori nu ne putem multumii cu aceste lucruri. Vrem mai mult! Vrem tot ce este mai scump. Ne cumparam haine extrem de scumpe doar pentru a fi la moda si pentru ca ceilalti sa nu rada de noi. Dar in final sunt doar niste carpe. Niste carpe care le purtam de 2-3 ori, iar apoi le aruncam si ne luam altele. Pe langa asta sa nu vorbesc despre tehnologii. Toti vrem iPoduri, telefoane megatari. Pentru ce?? Nu faci altceva decat sa vorbesti sau sa asculti muzica la ele! ATAT! De ce trebuie sa dai o gramada de bani pe un super telefon cu care faci aceleasi lucruri care le-ai face si cu un telefon foarte ieftin? Eu numesc chestia asta snobism. Si probabil va veti intreba ce ati putea voi face ca ei sunt saraci. Adica tu nu ai nici o vina, nu? Nu spun ca ai o vina, spun doar ca atunci cand o fetita mica vine sa-ti ceara ceva bani sa nu crezi intotdeauna ca sunt pentru tigari sau alte cacaturi. Sa nu te uiti la ea urat si sa o impingi cat mai departe. Tu nu ai de unde sa sti cum se simte ea, pentru ca tu la varsta ei te jucai in fata blocului si mancai la Mc Donalds. Parintii tai nu te bateau acasa pentru ca nu ai reusit sa strangi nici un ban, asta pentru ca nu ai fost nevoit niciodata sa faci asta.
Cred ca toata lumea ar trebui sa vada filmul acesta si apoi sa invete sa aprecieze lucrurile pe care le au si sa se multumeasca cu viata lor "plitisitoare", pentru ca la un moment dat ajungi sa te plictisesti de toate lucrurile scumpe si mereu iti doresti tot mai mult. Iar in final ramai cu ce? Va spun eu cu ce. Cu nimic. YOU DIE! Si chiar daca ar fi after-life, nu prea cred a poti sa-ti iei iPodul cu tine.
Pe langa snobismele din viata de zi cu zi, I blame the parents of the poor kids. De ce sa faci 6 copii daca sti ca nu iti permiti sa-i intretii? Vi se pare normal ca un copil de 5 ani sa mearga sa cerseasca pentru voi?? Aici sunt constienta ca nu am cum sa intervin. It`s just sad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu