sâmbătă, 22 august 2009

After life... Nothing

Toti ne intrebam ce urmeaza dupa ce murim. Nu avem de unde sa stim si nu vom sti niciodata. In ultimul film vazut de mine, "Mar adentro", personajul principal spune un lucru pe care il simt si eu cateodata. Inainte sa moara, iubita lui ii spune sa-i dea un semn din viata de dincolo. Acesta afirma ca el nu crede ca urmeaza ceva dupa moarte. Esta la fel ca si nasterea. Nimi inainte de nastere, nimic dupa moarte. El face o omparatie care mie mi-a placut foarte mult. Spune ca nu e sigur de teoria lui, dar este ca si atunci cand bunicul spune ca ziua urmatoare va ploua si apoi chiar ploua.
Acelasi idee de a primi un semn din viata de dincolo apare si in "Bantuitii" de Chuck Palahniuk. Un personaj afirma undeva la finalul cartii ca isi doreste sa fie bantuit de persoanele cu care s-a purtat urat, asta ca sa aiba siguranta ca dupa moarte exista totusi ceva.
Sincer, uneori nici nu`mi pot imagina ca exista ceva dupa viata. Si aici nu ma refer la un loc mai bun sau unul mai rau. Cred ca viata este o oportunitate de care avem parte o singura data si de aceea trebuie sa profitam de ea din plin. Fiecare isi alege modul in care isi traieste viata. Fie o traieste din plin, fie asteapta mereu sa se intample ceva.
Nu voi incepe sa vorbesc despre heaven and hell. Desi probabil va ganditi ca daca ar fi asa, daca am muri si atat, criminalii si oamenii rai ar avea aceeasi soarta ca si noi. Dar mereu uitam ca majoritatea sunt prinsi si petrec ani in inchisoare, sau uneori chiar toata viata. Iar cei are nu sunt prinsi? Well, urat,dar nu totul este frumos in viata. De ce ar fi mai bine sau mai rau dupa ea?
Tot in "Bantuitii" apare o idee ciudata. Ca dupa ce murim ajungem pe Venus unde ducem o viata plina de distractii si bucurii. Aici nu exista excetii de criminali. Toata lumea ajunge in acelasi loc. Asta vi se pare corect? Mie nu. Bineinteles, este doar o teorie. O teorie fictionala.
Nu incerc sa va conving de teoria mea. Probabil pesteo vreme voi crede altceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu