joi, 9 iulie 2009

Lucy In The Sky With Diamonds

Din moment ce acest song este unul dintre preferatele mele am zis sa va spun si voua povestea lui. La varsta de 7-8 ani copilul lui John Lennon, Julian, a venit acasa cu un desen ce reprezenta o fetita inconjurata de stele. La intrebarea lui John despre ce reprezinta desenul Julian a raspuns "Lucy In The Sky With Diamonds". Lucy era o fetita mai mare cu cativa ani decat Julian care mai avea grija de el la scoala si cu care se juca. Intr-o zi John a fost la magazinul parintilor ei si cand a vazut-o i-a spus "Hey Lucy in the sky with diamonds!". La inceput familia ei a crezut ca e doar o alta hestie spusa de John, dar mai tarziu cand a aparut cantecul si-au dat seama ca este vorba despre Lucy a lor.
Desi multa lume spune ca melodia ar fi despre LSD (Lucy in the Sky with Diamonds), John Lennon a afirmat ca el nu si-a dat niciodata seama de initiale si ca niciodata nu asculta vreun cantec invers. Deasemenea a mai spus ca el nu a dat niciodata un sens ascuns melodiilor sale si ca daca ar face asta ar recunoaste. Multi oameni au dedus faptul ca este despre LSD din cauza versurilor : Cellophane flowers of yellow and green, / Towering over your head. / Look for the girl with the sun in her eyes, /And she's gone.
John Lennon a spus ca pentru a scrie cantecul s-a inspirat din "Alice in Tara Minunilor". De asemenea Lewis Caroll a fost si scriitorul sau preferat.
Pe final va las o parte din filmulu "Yellow Submarine", partea cu Lucy In The Sky With Diamonds.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu