sâmbătă, 23 mai 2009

Strange

Mereu am fost impresionata de"coincidente". De la cele marunte la cele colosale. La ce ma refer prin "coincidente"? De exemplu azi dimineata ma gandeam la nistre versuri dintr-o piesa mai veche, sau la un film car l-am vazut mai demult si mi-a placut foarte mult. Ma gandesc la chstiile astea fara un motiv anume. Dar sintampla ceva ciudat. Banuiesc ca stiti deja ce. Trce putin timp, pornesc televizorul si BANG! Vad ca peste o saptamana o sa fie filmul respectiv la tv. Nu vazusem reclama inainte, nu mi-a amintit nimeni de film. Am discutat cu profesoara mea mega inteligenta despre treaba asta si a zis ca poate am auzit desi nu eram atenta si mi-a ramas mesajul in subconstient bla bla bla. Dar asta nu explica treaba cu melodia. O melodie veche car eo vezi foarte rar la televizor, o melodie uitata de lume care candva a insemant ceva pentru tine nu are cum sa apara "din intamplare" la TV in ziua in care tu iti aduci aminte de ea. Ma rog, astea sunt exemple de care ma lovesc in fiecare saptamana. Mai sunt si intalnirile ciudate cu persoane pe care nu l-eam vazut de o gramada de timp si chiar recent cand ma gandesc la ele "se intampla" sa ne intalnim pe strada. Am renuntat sa ma mai gandesc care e faza cu toate coincidentele astea pentru ca nu ajung la nici o concluzie. Stiu ca toate lucrurile de mai sus sunt chestiuni minore, dar am avut parte si de multe lucruri serioase si chiar de speriat.
Inca un lucru care mereu mi s-a parut incredibil este urmatorul. Treci pe strada pe langa o persoana, te lovesti de ea cu caruciorul intr-un magazin, stai la masa de alaturi intr-un bar si niciodata nu o observi. Imi aduc aminte de o faza din Desperate Houseives cand Susan mereu se "lovea" de o tipa. Tot asa in magazin, sau la spital. Bine stiu ca e doar un serial, dar asemenea lucruri se intampla. In final they really crashed. S-au ciocnit cu masinile si tipa respectiva a murit. Chiar cred in asemenea lucruri. Nu cred ca sunt doar coincidente. De exemplu sunt doua persoane. Sunt impreuna. Inainte sa se cunoasca se intampla sa treaca mereu unul pe langa celalalt, sa stea la aceeasi coada la magazin, sa se loveasca unul de celalalt la un concert si niciodata sa nu se observe. Si de ce s-ar observa? Sunt straini. Niciodata nu ne aducem aminte fetele celor pe langa care trecem pe strada. Suntem preocupati doar de noi. Ceea ce e perfect normal. Mereu mi-am dorit sa stiu de cate ori am avut contact cu o anumita persoana inainte sa ne cunoastem. Sa stiu ca era langa mine in situatii la care nici nu ma astept. E ciudat si interesant. Dar e ceva ce noi nu putem controla. Asa ca da straine, poate intr-o zi voi trece pe langa tine, te voi intreba cat e ceasul, vom calatorii cu acelasi autobuz pana intr-o zi cand o sa ne cunoastem. Cine stie, maybe we`ll even get married, or CRASH into eachother!

Nota: Va recomand sa va uitati la prologul filmului Magnolia, este despre asa ceva.

8 comentarii:

  1. uh, u think that's weird? Fii atenta la asta. In scoala generala eram foarte apropiata de proful meu de desen. Prin clasa a10a,acum 2 ani, ma gandeam ce o mai face acest om pe care nu il mai vazusem de cand terminasem scoala. Peste cateva zile plec in Bucuresti cu o prietena (eu fiind din Ploiesti) si ne plimbam prin Cismigiu si ghici cu cine ma intalnesc. Da, cu proful de desen care nu stiu ce cauta el chiar acolo. Ma rog..peste cateva luni, de fapt vrun an cred, cand eram la bunici ii povestesc bunicamii intamplarea. Ma duc in statie la tramvai gandindu-ma tot la asta. Cand ma uit in stanga mea, hop pe cine vad? Pe proful de desen :)) Ei, bine..si daca asta nu ti s-a parut ciudat atunci...Acu vreo luna, cand ma intorceam tot de la bunicamea, dupa ce am discutat de Carmen Harra si nus ce alte fenomene ciudate, ii povestesc cele doua faze si cand ma urc in tramvai sa plec acasa, hop iar profu de desen. :| Deci wtf?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant ceea ce spui,mi se intampla si mie chestii dinastea,insa mereu le cataloghez ca niste ciudatenii la care nu voi avea niciodata vreun raspuns.Chiar si faza cu filmul mi s-a intamplat de multe ori,incep deja sa cred ca e un itinerar. Curiozitati si chestii de care te bati zilnic..

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Miruna
    Cine stie, maybe you`ll marry him :))
    Glumesc.
    E ciudat si mereu o sa-mi doresc sa stiu de ce se intampla chestiile astea. Asa ca sa ma gandesc ce ar spune un psiholog. Maybe you 2 have some unfinished business. Sau stiu eu. Oricum e mega ciudat. Dar nu multa lume pateste chestii dinastea, adica le povestesc unora si pe urma ma cred nebuna. Ar trebui sa facem un grup. Gen "Oameni care patesc chestii ciudate every day". Mie imi plac "coincidentele" astea, dar ma si sperie oarecum. Ar fi tare sa scriem o carte despre ele. Pun pariu ca s-ar vinde bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Anonim
    Si eu m-am obisnuit cu toate lucrurile astea. Filme, piese, oameni. Sunt perioade in care nu patesc deloc, dar sunt perioade in care parca toate vin odata. Deja nu ma mai surprinde nimic. Pacat ca nu o sa aflu niciodata sursa.

    RăspundețiȘtergere
  5. da, ar fi o carte interesanta pe pariu :)) si ce mai e f interesant, dar nu ciudat este cum se cunoaste toata lumea indirect :| am si aici o gramada de povesti si coincidente, cred ca voi scrie un post despre asta. stay tunned :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh good, let me know cand scri. Sunt curioasa :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Te-ai gandit ca acea melodie poate chiar ai auzit`o undeva recent si fara sa fi constienta de unde incepi sa o canti.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Anonim
    Nu incep sa o cant. doar imi aduc aminte de ea, sau ma rog de niste versuri din ea, iar mai tarziu o vad la tv.
    Acu vreo 2 ani mi-a dat o prietena sa ii scriu ceva si in minte mi-au venit niste versuri de la o piesa. Peste 2 ore pornesc tvu` si e piesa respectiva. Nu era atunci pe la tv deoarece era ft veche. Nu avea nici un sens. Ca daca imi aduc aminte de o piesa si o cant nu prea ma intereseaza de ce o cant. Ma "sperie" faptul ca dau de ea la scurt timp dupa ce doar m-am gandit la ea.

    RăspundețiȘtergere