vineri, 19 iunie 2009

Dreams and Reality.

Niciodata nu am reusit sa inteleg ideea de a confunda visele cu realitatea, pana cand am patit.
Peste tot auzeam chestia aia cu "am trait ceva atat de frumos incat mi se pare ca visez". That never happened to me. Tocmai am vazut Vanilla Sky si era la un moment dat o scena de megaiubire intre protagonisti. Ea il intreaba : Is this a dream? El raspunde : Yes. Haha, chiar era un vis!
Dar nu tine de fericire chestia asta. De ce lumea nu poate accepta ca DA MA FRATE, YOU ARE FINALY GETTING SOMETHING GOOD! Si nu, nu e un vis. Eh, dar am mai vorbit despre asta. Ideea e ca eu ajung sa fiu fericita prin mai multe etape. Nu se intampla dintr-o data.
Dar mi-am dat seama ca pana si in vis imi dau seama ca e vis atunci cand lucrurile o iau razna. Cand dintr-o data lumea incepe sa se poarte ciudat, cand ma pierd in propria casa, cand fac ceva si nu mai termin, cand ma ranesc destul de rau si nu simt nimic. Dar cred ca atunci sunt in faza de trezire. Niciodata nu mi-am pus problema de "vis" cand visam/traiam ceva frumos.
Si pentru ca pana nu de mult timp nu am experimentat trairea de confundare a realitatii cu un vis nici nu credeam ca este posibil sa faci asa ceva cand esti TREAZ. Am patit o chestie meganasoala dupa care m-am dus in baie si efectiv mi se parea ca visez. Toata atmosfera parea sa fie una dintr-un cosmar. Pana si obiectele din jur le vedeam in ceata, ca intr-un vis. Mergeam pe strada si parca timpul statea in loc. Acum o ora eram cea mai fericita si dintr-o data BANG! Ma simteam ca intr-un cosmar. Din pacata era realitatea. Realitatea care iti da un pumn in fata cand te astepti mai putin. De atunci am mai patit odata chestia asta, dar mi-am revenit repede. Oricum nici una dintre cele doua situatii nu au fost grave, dar s-au intamplat cand eram intr-o stare de euforie. Si sa treci de la ceva frumos la ceva nasol in mai putin de 1 minut just might seem a nightmare! Si nu ma refer la chestia asta ca la o metafora. Efectiv nu iti mai dai seama de ce se intampla in jurul tau, just like in your dreams.
Asadar cand traiesti ceva frumos esti constient de ceea ce se intampla. Da, pare prea frumos ca sa fie adevarat, dar nu stai niciodata sa te intrebi de doua ori daca ceea ce experimentezi e real sau nu.

marți, 16 iunie 2009

Summer Movies

Pentru ca nu prea am planuri pentru vara asta, astazi mi-a venit o idee "geniala". Adica sa ma uit la un film pe zi toata vara si sa scriu despre el.
Pentru treaba asta am creat un blog separat. In caz ca sunteti interesati : http://movie5groovy.blogspot.com/
Sper sa ma tin de treaba. Daca cumva nu reusesc sa vad un film in fiecare zi o sa ma uit in urmatorea zi la doua :)). Numai sa rezist.
Astazi m-am uitat deja la doua filme, pentru ca duminica si luni voi fi plecata si nu am cum sa ma uit la vreun film. Primul film despre care o sa scriu este "Hearts in Atlantis".

duminică, 14 iunie 2009

Absurditatea 4

Saptamana trecuta am mers cu niste prieteni sa bem ceva. Stand linistita la masa, tot aud niste oameni vorbind in engleza la o masa alaturata. Pentru ca sunt megaatrasa de english boys m-am uitat sa vad cine vorbeste. Erau 2 tipi asa mai "metal" care imi pareau cunoscuti dupa fata. La un moment dat au inceput sa vorbeasca pe romana. Apoi sa combine engleza cu romana. Apoi iar in engleza. Ma rog, majoritatea timpului vorbeau in engleza. Da, stiu, ce treaba am eu cu ei? Ba nu stiu, dar mi se pare mega aiurea sa vorbesti in alta limba cand esti la un suc cu prietenul tau cel mai bun. Cred ca oamenii astia nici nu mai constientizeaza cand vorbesc in romana si cand nu. Nu spun ca nu e ok sa vorbesti limbi straine. Ba da, e foarte bine, dar iti formezi un obicei prost. Daca cunosti persoane care nu vorbesc asa bine limba engleza. Incepi tu sa-i zici una alta pe romana si apoi o dai pe engleza fara sa-ti dai seama. Omu` ala se pierde. Sta si se uita la tine gen : ce dracu ai ma? Sau mergi acasa la mama. Ea te intreaba ce ai facut la scoala, daca vrei sa mananci o ciorba de fasole si tu incepi sa-i povestesti si iar o dai pe engleza. Asta da comunicare. Sau tu vorbesti doar cu prietenii tai asa? Cand iesi afara esti megacool si o dai pe limbi straine, iar in restul timpului vorbesti romana ca nu ai ce face. Sper din tot sufletul sa ajungi in Anglia, USA sau alte tari vorbitoare de limba engleza. Banuiesc ca asta e visul tau. Sa scapi de limba romana ca si asa e foarte urata. Cum sa fie urata ma limba romana?? Limba romana e o limba romanica complexa si frumoasa. Deja o dam in snobism.

Si eu mai folosesc asa unele cuvinte pe engleza, dar nu 90% din timp.

Parerea mea este ca tu fiind roman si traind in Romania normal ar fi sa vorbesti pe romana din respect fata de ceilalti. De exemplu cand ieseam cu niste prieteni maghiari si ei incepeau sa vorbeasca in ungureste eu ma simteam foarte prost si in plus. Scuze daca am parut rasista, nu asta era intentia. Dar e foarte nasol sa nu ai habar despre ce vorbeste cel de langa tine. Apoi mai aiurea mi se pare cand le combini. Practic tot ce spui ajunge sa nu mai aiba sens. Well, acum voi incheia, oricum acest post mi se pare megaFAIL. I shall get back to my boredom, v-am pupat my dearest readers. Sa aveti a great day.